Kávový obchůdek

Nakupte v kávovém obchůdku

Jaký je rozdíl mezi Espressem a Americanem? Budete překvapeni!

Jaký je rozdíl mezi Espressem a Americanem? Budete překvapeni!


Jaký je rozdíl mezi Espressem a Americanem? Budete překvapeni!

Jste vyloženě kávový labužník a každý den si zvládnete vychutnat několik šálků? V takovém případě byste měli mít přehled mezi nejpopulárnějšími kávovými nápoji. Mezi ně patří i Espresso a Americano. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Jaký je rozdíl mezi Espressem a Americanem? Budete překvapeni!
Příprava espressa z pákového kávovaru

Dva populární nápoje, které musíte zkusit

Když přijde řeč na téma druhů kávy, rozhodně se hodí pobavit o Espressu a Americanu. Ze všeho nejdříve se pojďme podrobněji podívat na první zmíněný nápoj.

Espresso pochází přímo z Itálie, přičemž patří mezi naprosté základy každé kavárny i kávovaru. Je velmi citlivé na přesnou teplotu vody, správný tlak přípravy, množství namletých zrn i délku vaření. Chcete ho mít naprosto dokonalé? Pak použijte 7 – 9 gramů kvalitních kávových zrn, voda by měla mít teplotu 88 – 95 stupňů Celsia a dodržujte tlak 9 barů. Voda by měla přes kávu téct přibližně 20 – 30 vteřin. Nemusíte se ničeho obávat, protože kvalitní kávovar vše vyřeší za vás.

A co Americano? Jedná se o objemnější kávový nápoj, který má základ v espressu. Trik tkví v tom, že do původního Espressa přilijete horkou vodu.

Tento mok vznikl za druhé světové války, kdy američtí vojáci ředili příliš silná espressa horkou vodou, aby získali chuťově méně výrazný nápoj.

Dnes se Americano preferuje v případech, kdy chcete popíjet kávu delší dobu (například při rozhovorech v kavárně nebo jako relax po pracovním dni).

Správný kávovar udělá nápoj za vás

Milujete poctivou kávu, ale nejste profesionální barista? Chcete si kvalitní kávu snadno vychutnat i v domácích podmínkách, aniž byste museli vlastnoručně mlít kávová zrna? Pak si prostě a jednoduše pořiďte plnoautomatický kávovar. Stačí nasypat kávová zrna, nalít vodu a zmáčknou tlačítko s preferovaným programem. Celý proces přípravy vyřeší přístroj za vás. Vy pouze chvíli počkáte a poté si odeberete hrnek s vynikající kávou.