Kávový obchůdek

Nakupte v kávovém obchůdku

Pákový presovač ROK Espresso Maker a ROK EspressoGC. Protlačte si espresso vlastníma rukama!

Pákový presovač ROK Espresso Maker a ROK EspressoGC. Protlačte si espresso vlastníma rukama!


Manuální pákový kávovar z tvrzeného hliníku vytvoří za pár vteřin excelentní šálek kávy. Bez elektřiny, uhlazené plastové krabičky nebo složitého nastavování. Jediné nastavení jste vy – to je robustní a designově unikátní ROK Espresso Maker. Pod tímto názvem jej ale už nekoupíte. Společně se změnou technologie se změnilo i jméno na ROK EspressoGC.

Jak ROK Espresso Maker funguje

ROK Espresso Maker ani jeho mladší bráška ROK EspressoGC nepotřebují k přípravě kávy elektřinu, podobně jako Handpressa nebo french pressu, je potřeba pouze namletá káva a horká voda. A samozřejmě ruce, které se postarají o protlačení horké vody kávou. U klasických pákových kávovarů tuhle činnost vykonává čerpadlo. Důležité je přístrojek správně upevnit k podložce a můžete se s kávou začít přetlačovat.

Oproti ostatním „mašinkám“ na výrobu kávy nečekejte tlačítko v plastové krabičce, jež obsluhuje George Clooney. ROK Espresso Maker je robustní mechanismus, vyrobený z vysoce pevné slitiny hliníku, které výrobce evidentně věří, protože na veškeré kovové části poskytuje 10 let záruku.

Pákový presovač ROK Espresso Maker a ROK EspressoGC. Protlačte si espresso vlastníma rukama!
ROK EspressoGC v akci

Minimalistický design je v ostrém kontrastu se současným trendem super jednoduchých automatických kávovarů, které leckdy vypadají jako vysavače a zřídkakdy připraví dobrou kávu. ROK Espresso Maker nepotřebuje zaujímat svým vzhledem, prostě funguje.

Neustálé vylepšování

Původně se ROK Espresso Maker (někdy také nazývaný ROK Coffee Maker) snažil prosadit pod názvem Presso, a to už v roce 2004. Po designových úpravách již pod názvem ROK Espresso Maker přichází do obchodů v roce 2012 a (i přes poměrně vysokou cenu) slaví obrovský úspěch.

Verze ROK Espresso maker GC je technologicky vylepšenou verzí původního ROK Espresso Makeru z roku 2018. Změnila se horní nádobka na vodu, která je nyní vyrobena ze skleněného kompozitu. Pro ještě lepší tlak se zúžil píst a společně s novým těsněním a lepším filtrem dosáhnete vyššího tlaku v průběhu extrakce.

Co najdete v balení

Součástí stylového balení je páka (portafiltr), plastová odměrka, která slouží i jako pěchovadlo. Dále pak adaptér pro přípravu dvou šálků kávy a náhradní těsnění. Pokud vás neoslovila stříbrná Classic varianta, k dispozici jsou ještě další – Black&Chrome (černá).

Pákový presovač ROK Espresso Maker a ROK EspressoGC. Protlačte si espresso vlastníma rukama!
Balení obsahuje i adaptér pro přípravu dvou šálků kávy, odměrku na kávu a náhradní těsnění

Příprava kávy v ROK Espresso Makeru

  1. Do páky nasypte ideálně čerstvě namletou kávu na hrubost espresso, upěchujte a umístěte do ROK Espresso Makeru.
  2. Do pístu vlijte horkou vodu (ramena ROK Espresso Makeru jsou stále dole).
  3. Zvedněte ramena ROK Espresso Makeru směrem vzhůru a pak silou stlačte dolů. Voda proteče pod tlakem kávou.
  4. Pokud voda neproteče, nepřetlačujte! Když to nejde, tak to nejde – kávu jste asi upěchovali moc nebo je moc jemně namletá.
Koupit ROK Espresso Maker